Waarom natuurlijke cosmetica?

Waarom natuurlijke cosmetica gebruiken?

Je zult zich misschien afvragen waarom je beter voor natuurlijke cosmetica kunt kiezen. Allereerst omdat je huid de belangrijkste en grootste orgaan is van je lichaam en dat je er daarom ook voorzichtig mee om moet gaan. Je wilt dan ook niet dat de huid geïrriteerd raakt door veel verschillende stoffen.

Synthetisch parfum, siliconen, emulgatoren, toevoegingen en/of hulpmiddelen, conserveringsmiddelen en ook sommige stoffen voor shampoo (SLS) wil je het liefst vermijden. Dit omdat het de huid heel erg kan irriteren, uitdrogen en zelfs de hormoonhuishouding kan ontregelen. De ergste vormen van synthetische ingrediënten zul je dan ook niet vinden in natuurlijke cosmetica, omdat deze ook niet goedgekeurd zijn door de veel verschillende keurmerken die er zijn. EcoCert, BDIH, NaTrue & VEGAN zijn één van de keurmerken in omloop die staan voor natuurlijke cosmetica.

Omdat bijvoorbeeld geen synthetische conserveringsmiddelen zijn toegevoegd, maar het product zo goed als natuurlijk is, is de houdbaarheid van het product wel lager dan wat je gewend bent (“synthetische cosmetica” ongeveer 2 jaar). Sommige producten gaan maar 12 maanden mee en andere 3 tot 6 maanden. Houdt het dus wel in de gaten nadat het product geopend is. Ruikt het product vreemd of ziet het er vreemd uit dan is het beter om het product weg te gooien. Eigenlijk geldt dit wel voor alle cosmetica dat er is.

Dierproefvrije cosmetica

Nog een voordeel met natuurlijke cosmetica is dat het meestal niet op dieren getest is. Waarom meestal? Er zijn natuurlijke cosmetica merken die in alle opzichten altijd dierproefvrij waren, maar sinds ze naar China zijn gegaan niet meer dierproefvrij worden aangemerkt en dat vind ik dan ook terecht. Hier wordt dan ook extra opgelet, als het bedrijf besluit aan China te verkopen en dit krijg ik te weten dan wordt er actie ondernomen. Dierproeven op cosmetica is niet meer nodig. Niet op ingrediënten, maar ook niet op het eindproduct.

Wat is mijn ervaring met natuurlijke cosmetica?

Het zou natuurlijk vreemd zijn als ik geen goede ervaring had en dan wel zou verkopen. En de ervaringen die ik heb zijn heel erg positief. Al jaren had ik last van eczeem, dat werd aangegeven als “stress-eczeem” en ook al kon het waar zijn, als ik een hele stressvolle periode had dan had ik nergens last van en andersom. Dus ik moest het ergens anders in vinden en vandaag de dag ben ik er nog mee bezig en grote oorzaak is toch wel de cosmetica producten die ik had gebruikt in het verleden.

Waarom natuurlijk? Omdat hier niet of nauwelijks synthetische stoffen in zitten. Stoffen zoals Methylchloroisothiazolinone en Methylisothiazolinone zijn al ingrediënten waarbij mij opviel dat ik direct blaasjes op mijn vingers kreeg. Maar sinds ik ook shampoo’s gebruik die ik verkoop heb ik veel mooier haar en ook mijn hoofdhuid is een stuk rustiger. Allemaal dingen die juist meetellen om te kiezen voor natuurlijke verzorging.

Geen jeuk meer, zuinig in gebruik, glanzend haar en elke dag kunnen gebruiken waren voor mij wel eisen waaraan een shampoo aan moet voldoen wil ik ermee verder gaan en zeker met het merk Nonique is het gelukt.

Mijn persoonlijke voorkeur is ook dat de parfum verkregen wordt uit etherische oliën, dat er puur natuurlijke producten ervoor gebruikt worden die niet schadelijk zijn voor jouw huid. De producten ruiken daardoor ook vaak zachter en veel fijner dan vele andere cosmetica.

 

Maar ik ben allergisch voor een bepaalde ingrediënt, wat dan?

Ik kan mij voorstellen dat die vraag er is en dat je dan liever natuurlijke cosmetica overslaat, want daar zal het altijd wel inzitten, maar dat is niet waar. Wij zetten overal bij de producten de ingrediënten erbij en als je weet voor welk ingrediënt je allergisch voor bent (bijv. Lavandula Angustifolia of ook wel Lavandula Officinalis) en daar de latijnse benaming voor weet dan kun je dus deze producten niet gebruiken, maar vele andere producten wel.

Wij blijven altijd bezig om de beste, fijnste en goede natuurlijke cosmetica en lifestyle producten voor je te vinden. Heb je vragen of opmerkingen? Geef ze dan gerust aan mij door.

 

 

Wees lief voor je huid

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.